Prøverummet.

Livet er en spændende oplevelse, som jeg er nysgerrig efter at udforske. –Har du det også sådan?

Jeg er super nysgerrig og elsker at gå på opdagelse og for mig er nysgerrighed noget, som fører til større forståelse og indsigt.

Som barn og ung var jeg meget nysgerrig efter at vide, hvordan andre mennesker boede og jeg valgte ofte at være sammen med mennesker, som var meget anderledes end mig selv. Jeg havde allerede dengang en interesse i, at forstå hvordan mennesker fungerede, hvorfor de gjorde som de gjorde og samtidig viste det mig, at der var så mange muligheder og måder at leve livet på, og det gav mig håb og mod på livet.

Nysgerrighed er et fantastisk redskab til, at flytte fokus fra noget som dræner dig, til noget der giver energi og bringer dig videre.

SAM_6972 SAM_6973

Vi har givet vores barnebarn et legerør,  jeg her er nysgerrig efter at afprøve.

Jeg husker stadig, da jeg som ung i 20’erne altid fik koldsved og ubehag, når jeg stod i et prøverum og skulle prøve tøj, og jeg kom ofte hjem med ingenting eller noget forkert.

Det undrede mig og irriterede mig og jeg blev nysgerrig. Jeg tænkte tilbage på min barndom og huskede, hvordan jeg som lille pige hadede at få fint tøj på og få ordnet hår og at jeg i det hele taget skulle se ud på en bestemt måde og pludselig kunne jeg mærke, at jeg slet ikke var til stede i mig selv, når jeg stod i et prøverum og derfor heller ikke kunne finde ud af, om tøjet var noget, jeg ville have. Nu vidste jeg, hvad jeg havde med at gøre og så kunne jeg, begynde at lave om på det. Jeg øvede mig i at være til stede i mig selv, når jeg prøvede tøj og mærke hvad jeg kunne lide og ikke hvad min mor kunne lide.

En nysgerrig tilgang til livet giver viden og erkendelser. Når man er nysgerrig på sig selv og siger: ”Hmm hvorfor blev jeg utilpas og ked af det der?” så anerkender man sine følelser, uden at gå i selvsving. Man udtrykker sine følelser og bliver ikke ved og ved at gentage den samme ubehagelige oplevelse, så man igen og igen kan blive ked af det og dermed fastholde sig selv i en situation, man ikke ønsker.

I dag ved jeg, hvordan jeg skal takle følelserne, uden at undertrykke dem og uden at lade dem styre mit liv.

Ved at være nysgerrig og stille åbne energigivende spørgsmål, bringer du dig selv videre og du bliver klogere, så du måske en anden gang kan undgå samme situation.

I et mentorforløb hos mig lærer du bl.a. at bruge nysgerrighed som drivkraft, til at få mere af det, du savner i dit liv.

 

Be Sociable, Share!

2 Comments:

  1. Tak for de vise ord! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*